Kankaat auringonsuojaukseen

Auringonsuojauksen merkitys


Planeettanne lämpenee ja kotimme ja työtilamme ylikuumenevat. Fakta: ihmisiä kuolee enemmän kuumuuden kuin kylmyyden johdosta. 

Tarvitsemme elin- ja työolojemme parantamiseen vaihtoehtoisia, kestäviä ratkaisuja, jotka eivät tapahdu ilmastomme kustannuksella. Ilmastointilaitteiden käyttöä on mahdollista vähentää tehokkaalla ikkunan varjostuksella ja se on passiivinen jäähdytysratkaisu, joka estää lämmön pääsyn huoneeseen.

Auringon voima
Nautimme auringosta rannalla tai uima-altaalla, mutta kotona tai töissä se ei ole niin tervetullutta. Miksi lämpö pääsee sisään ja miten kankaat voivat pysäyttää sen? Solar transmission on termi, jota käytetään, kun auringonsäteet kulkevat ikkunan läpi. 

Ilma, huonekalut ja pinnat lämpenevät muodostaen lämpömassaa. Varjostusjärjestelmä, jossa kangas on ikkunan sisällä, luo esteen pakottaen lämmön tekemään yhden 3 asiasta: heijastaa (Rs) / absorboida (As)/ läpäistä (Ts).

Kankaat lämmön vähentämiseksi
Kankaat, joilla on alhainen auringon läpäisyarvo (Ts) ja mieluiten korkea auringon heijastusarvo (Rs), ovat tehokkaimpia. Jos tätä tietoa ei ole saatavilla, se tarkoittaa yleensä, että kangas on tarkoitettu koristeluun eikä auringon läpäisyn hallintaan.

Pimennyskankaat eliminoivat täysin auringonpaisteesta syntyvän lämmönkertymän, mutta emme voi elää pimeissä huoneissa, vaan tarvitsemme päivänvaloa!

Screen-kankaat kudotaan läpinäkymättömästä langasta, jossa on aukkoja päivänvaloa varten, jolloin näkymä ulos säilyy, mutta aukkojen läpi kulkevan valon ja lämmön määrää hallitaan. Ne suunnitellaan siten, että niiden avoimuuskerroin on yleensä 1-10 %, ja 1 % on kaikkein suljetuin.

Silent Glissin mallistossa on laaja valikoima screen-kankaita, kuten Multiscreen 1 %, jonka auringonläpäisevyys on vain 2,8 %.

Metalloidut kankaat tarjoavat erinomaisen lämmön ja päivänvalon välisen suhteen, sillä niiden alumiininen taustalevy lisää merkittävästi ikkunan läpi takaisin heijastuvan lämmön määrää. Mallistossa on metalloitua kangasta, jotka ovat saatavilla kaihtimiin, ja/tai verhoihin, kuten Aluscreen Futura, Colorama 1 Alu ja Reflex.