Dimout / Blackout kankaat

Pimennysratkaisut huoneeseen


Pitkät kevät- ja kesäpäivät ovat ihania, mutta kuinka vältymme heräämästä aamuauringon paisteeseen.

Linkit

Uni tekee meistä terveempiä
Lääketieteelliset todisteet vahvistavat, että unen puute voi lisätä riskiä sairastua korkeaan verenpaineeseen, diabetekseen, sepelvaltimotautiin ja aivohalvaukseen. Unen ansiosta sydämen syke ja verenpaine laskevat luonnollisesti, mikä antaa aikaa levätä ja palautua.

Pimeät huoneet edistävät hyvää unta
Pimeässä huoneessa nukkuminen edistää kehomme melatoniinin tuotantoa ja auttaa nollaamaan kehomme  vuorokausirytmejä.

Työtilat kuten tiede- ja lääketieteelliset ympäristöt, toimistot sekä konferenssitilat vaativat myös huoneen pimennystä ajoittain.  

 

Dimout vs Blackout 
Termit "blackout" ja "dimout" tarkoittavat eri asioita. Pimennyskankaat (blackout) estävät valon läpäisyn. Käyttämällä joko läpinäkymätöntä lankaa, pinnoitetta tai sisäkerrosta, EN 14501 edellyttää pimennyskankaiden testaamista 75 000Lux asti. Himmentävät kankaat (dimout) vähentävät valoa ja ne on testattu alemmalla tasolla, 1000 Lux asti. Himmennetyn kankaan valonläpäisytasot vaihtelevat kankaan mallin ja värin mukaan – tarkista aina tekniset tiedot ennen valintaa.

Kaihdinratkaisut huoneen pimentämistä varten 
Pimennyskaihtimissa käytetään pimentävää kangasta, joka kulkee sivukanaalien sisällä valon sisäänpääsyn estämiseksi. Mercuron, Moonin, Noxin ja Puman valanläpäisy on 0%, kun niitä käytetään kierrekaihdinjärjestelmissä sivukanaalien kanssa. 

Valaistuksen vähentämiseksi riittää tavallinen rullaverhojärjestelmä tai verhojärjestelmä, jossa käytetään pimennys- tai himmennyskangasta. Näissä ei ole sivukaanaaleja; siksi jonkin verran valoa hiipii aina kankaan reunojen ympärille.

Silent Glissin kokoelma sisältää laajan valikoiman dimout kankaita, jotka sopivat sekä verhoihin että kaihtimiin. Ylellisen pehmeistä kodin kankaista funktionaalisiin kankaisiin työpaikalle, kaikki ovat palosuojattuja ja testattu Silent Gliss -järjestelmissä optimaalisen ripustuskyvyn takaamiseksi.