Ensimmäinen ‘Global Shading Day’ -päivä

Teollisuus tiedottaa ja kehottaa keskittymään enemmän kestävään aurinkosuojaukseen

21. maaliskuuta 2023 Silent Gliss yhdistää voimansa varjostusalan kumppaneiden kanssa juhlistaakseen ensimmäistä "Global Shading Day" -päivää. Euroopan aurinkovarjostusalan kattojärjestön ES-SO:n käynnistämä aloite pyrkii saamaan suuren yleisön ja päätöksentekijät tietoisiksi aurinkovarjostuksen inhimillisistä, ekologisista ja taloudellisista eduista. Standardien asettaminen rakennuslainsäädännölle olisi looginen askel nyt, kun ilmastonmuutos kiihtyy edelleen peruuttamattomasti.

 

21. maaliskuuta juhlimme kevätauringon saapumista, mutta enemmän kuin koskaan olemme tietoisia sen asettamista haasteista planeetallemme. Aurinkovarjostus suojaa rakennuksia ylikuumenemiselta ja torjuu ilmaston lämpenemistä vähentämällä energiaa kuluttavien ilmastointilaitteiden käyttöä. ES-SO:n jäsenet vaativat aurinkovarjostuksen pakollista määrittelyä, koska luvut eivät voisi olla selvempiä.

 

Guidehousen tieteellinen tutkimus on osoittanut, että aurinkovarjostus voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 100 miljoonalla tonnilla ja säästää jopa 285 miljardia euroa. Tämä mahdollistaa jopa 60 prosentin energiansäästön rakennusten jäähdytyksessä vuoteen 2050 mennessä. Rakennukset ovat edelleen Euroopan johtava energiankuluttaja, ja niiden osuus energiankulutuksesta on 40 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöistä 36 prosenttia. Jos emme tee mitään, ilmastonmuutos ja helleaallot lisäävät ilmastointia vaativien rakennusten määrää arviolta 60 % vuoteen 2050 mennessä.

 

On korkea aika tehdä varjostuksesta vaatimus
Aurinkovarjostuksen ansiosta asukkaat hallitsevat lämpöä ja valoa, luomalla mukavan ja terveellisen ympäristön. Päivänvalohan tekee meidät onnelliseksi ja auttaa keskittymään ja toimimaan, mutta se voi myös olla haitaksi ja jopa vaaraksi vanhukselle ylikuumenemisen yhteydessä. Siksi ES-SO kannattaa sen asettamisesta pakolliseksi rakennusten energiatehokkuutta koskevassa eurooppalaisessa direktiivissä (EPBD).

 

Ota yhteyttä asiantuntijaan
Global Shading Day on tarkoitettu kutsuksi löytää aurinkovarjostuksen lukuisia etuja, ryhtyä toimiin ja ottaa yhteyttä asiantuntijaan.


Tietoja ES-SO:sta 
ES-SO on Belgian lain alainen voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on edistää aurinkovarjostuksen myönteistä vaikutusta sisäilman hallintaan ja siten tukea EU:n kunnianhimoisia energiatehokkuustavoitteita. ES-SO on aurinkovarjostusalan ammattilaisten eurooppalainen kattojärjestö. Aurinkovarjostinteollisuus työllistää yli 450 000 ihmistä kaikkialla Euroopassa ja sen vuotuinen liikevaihto on yli 22 miljardia euroa. ES-SO sijaitsee Brysselissä, joka on ihanteellinen paikka varmistaa, että alan ääni kuullaan ja että se voi tehdä myönteisiä.